Weer aan het Werk - iedereen doet mee!

Met het project Weer aan het Werk willen wij in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen. Wij richten ons op werkzoekenden met en zonder uitkering, en bieden hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in veelal technische beroepen.

 

Het idee: werkzoekenden begeleiden naar échte banen. Dus geen flexwerk, maar banen met voldoende uren en een langetermijnperspectief. Door een combinatie van een in-house vaktraining bij de opdrachtgever en duurzame begeleiding door een teammentor van Talent4Service krijgen kandidaten de mogelijkheid om een duurzame baan te vinden in een nieuwe branche.

 

Ons motto: iedereen doet mee!

 

Weer aan het Werk is een initiatief van Talent4Service, gesteund door maatschappelijk investeerder Start Foundation en in samenwerking met UWV & OTIB.


Wat maakt Weer aan het Werk succesvol?

 

Er bestaan veel vooroordelen over 50-plussers: ze zouden traag zijn, en vaak ziek. Terwijl het tegendeel waar is! Onze ervaring leert dat veel van deze werkzoekenden beschikken over de juiste (werk)ervaringen in het verleden, grote hobbymatige kennis of een hoge mate van affiniteit met bijvoorbeeld techniek. En echt toe zijn aan een nieuwe carrière.

 

Met Weer aan het Werk kijken wij verder dan alleen diploma's en CV's. Wij geloven - en de eerste resultaten bevestigen dit - dat deze mensen, met een praktische opleiding en de juiste begeleiding, snel succesvol kunnen worden bij onze opdrachtgevers. Soms met een iets langere aanloopperiode bij de start. Maar veelal resulterend in een prachtige rol die voor zowel opdrachtgever als werknemer heel dankbaar is. 

 

De succesfactoren van Weer aan het Werk: 

  • Geen flexwerk, alleen echte banen
  • Landelijke dekking bij 27 opdrachtgevers
  • Training of opleiding op maat voorafgaand aan plaatsing
  • Vakinhoudelijke begeleiding om te kunnen slagen
  • Mentale begeleiding om aan het werk te kunnen blijven