Talent4Service & OTIB zetten zich in voor 50-plussers

Talent4Service en OTIB bieden 50-plussers de kans om via omscholing aan de slag te gaan bij Brabantse Installatiebedrijven

 

Eindhoven, 15 Juni 2018 – Veel bedrijven in de Nederlandse installatiebranche vinden het een lastige opgave om aan nieuw personeel te komen. Er is een groot tekort aan technische vakmensen, terwijl de vraag naar deze technici alleen maar toeneemt. OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor technische installatiebedrijven, is een samenwerking gestart met arbeidsintermediar Talent4Service. Samen bieden zij tiental 50-plussers met interesse in de techniek de kans om in Brabant aan de slag te gaan bij technische installatiebedrijven in het MKB.

Talent4Service is gespecialiseerd in het begeleiden van kandidaten met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt.’ Van deze kandidaten zijn 50-plussers een doelgroep die vaak supergemotiveerd zijn om te werken maar helaas niet de kans krijgen om aan de slag te gaan. Talent4Service ziet kansen voor de 50-plussers in deze arbeidsmarkt en slaat een brug tussen die kandidaten en werkgevers die hier wél voor openstaan. Via www. weeraanhetwerk.nl kunnen kandidaten en werkgevers meer informatie vinden over de succesvolle aanpak van het project. Door goede omscholing en begeleiding heeft Talent4Service keer op keer bewezen dat deze doelgroep onmisbaar zijn voor de werkgevers in de techniek.

OTIB is de overkoepelende organisatie dat haar dienstverlening aanbiedt aan Noord-Brabantse technische installatiebedrijven. De technische installatiebranche is met bijna 10,000 bedrijven en ruim 120,000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap.

Ben jij een 50-plussers met interesse in de techniek of een installatiebedrijf die op zoek is naar hardwerkende en loyale werknemers? Kijk dan voor meer informatie op http://www.weeraanhetwerk.nl/werkgever of stuur een open sollicitatie via http://www.talent4werk.nl/open-sollicitatie.